Με απώλειες κλείνει την εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Αρνητικό ήταν το κλίμα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποχωρήσει και πάλι κάτω από τις χίλιες μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 990,42 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,74%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 43,7 εκατ. ευρώ.

Η "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή" σχολιάζει: "Σημαντικές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη και ισχνό αγοραστικό ενδιαφέρον τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας. Οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο -1,74% ενώ η καθαρή αξία των συναλλαγών για μια ακόμη ημέρα διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 43,7εκ€.  Απώλειες σημείωσε η συντριπτική πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων με αυτόυς των ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ και ΟΤΕ να χάνουν ποσοστό 5,05%, -4,24% και 5,88% αντίστοιχα. Το κλίμα παραμένει αρνητικό απο το πρωί και στις διεθνείς αγορές που καταγράφουν σημαντικές απώλειες μετά την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρωζώνη".

Πτωτικά κινούνται πράγματι και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την έκθεση για την ανεργία της Ευρωζώνης, καθώς και από τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ιταλία. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,45%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1,11% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,30%.

Αρνητικό το κλίμα και στη Γουολ Στριτ, λίγο πριν την ενεργοποίηση των αυτόματων περικοπών στις ΗΠΑ. Απώλειες 0,26% καταγράφει ο Dow Jones, κατά 0,55% υποχωρεί ο S&P 500, ενώ πτώση 0,43% σημειώνει ο NASDAQ.

Πτωτικά κινείται για μία ακόμα ημέρα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να πέφτει κάτω από το 1,30 για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και να διαμορφώνεται στο 1,2986 (-0,54%).