Χάλασε στο τέλος η ευφορία στο Χρηματιστήριο

Οι μαζικές ρευστοποιήσεις που κατεγράφησαν προς το τέλος της σημερινής, αρκετά υποτονικής συνεδρίασης, λίγο πριν το κλείσιμο, κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τον γενικό δείκτη, που μετά τις 12 το μεσημέρι είχε φτάσει προς στιγμήν πολύ κοντά στις 1.050 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά στις 1.039,49 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,12%, με τον τζίρο να κυμαίνεται μόλις στα 48 εκατ. ευρώ.

H “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Οριακά θετικό το κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη σε μια ακόμη υποτονική και χωρίς ουσιαστικό επενδυτικό ενδιαφέρον συνεδρίαση. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε και πάλι σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 48εκ€. Με μικρές διαφοροποιήσεις το κλείσιμο και για την πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων με εξαίρεση τη μετοχή της Ιntralot που κατέγραψε σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 4,00% και τον τίτλο της Motor Oil που δέχτηκε πιέσεις στη διαδικασία του call auction και έκλεισε στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας με απώλειες της τάξεως του 2,31%. Αυτήν την ώρα δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές με το δείκτη Dax να κινείται γύρω απο το κλείσιμο της Τρίτης και τις αμερικάνικες αγορές να καταγράφουν μικρές απώλειες”.

Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται πράγματι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να λαμβάνουν αντιφατικά μηνύματα. Η τσιμεντοβιομηχανία Lafarge ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στην Ασία και τη Λατινική Αμερική και η μετοχή της ενισχύεται, ενώ αντίθετα η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa υποχωρεί, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, το μέρισμα θα καθυστερήσει να καταβληθεί στους μετόχους.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,33%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%, ενώ πτωτικά κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι, κατά 0,39%.

Μάλλον αρνητικό είναι την ίδια στιγμή το άνοιγμα στη Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, ενώ τον S&P 500 και τον NASDAQ να υποχωρούν κατά 0,21% και 0,19% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικά κινείται την ίδια στιγμή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,3386 (-0,01%).