Σε υψηλό πέντε ετών ο S&P 500

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γουολ Στριτ, καθώς οι πληροφορίες για επικείμενη συγχώνευση της Office Depot με την OfficeMax επηρέασαν τους επενδυτές, ωθώντας τον δείκτη S&P 500 σε υψηλά πενταετίας και τον Dow Jones πάνω από τις 14.000 μονάδες.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει τη συνεδρίαση της Τρίτης: "Νέα υψηλά 5 ετών στη Wall Street με τον Dow να κλείνει ενισχυμένος κατά 0,39% και τον S&P να σπάει το φράγμα των 1530 μονάδων με άνοδο 0,74%. Το ήδη ενθουσιώδες κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά ήρθε να ενισχύσει σημερινή έκθεση της Goldman Sachs, σύμφωνα με την οποία οι πιθανότητες ενός double dip recession στην αμερικάνικη οικονομία έχουν απομακρυνθεί αρκετά. Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεχώρισε η Dell, με την εταιρία να ανακοινώνει κέρδη 40 σεντς ανά μετοχή για το προηγούμενο τρίμηνο. H Dell βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τη δημόσια πρόταση που έχει ανακοινωθεί, ωστόσο η τελική τιμή του deal είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση."

Πτωτικά κινήθηκε, αντίθετα ο χρυσός, του οποίου η τιμή έκλεισε στα 1.604,50 δολάρια ανά ουγγιά (-0,32%), όπως και το μπρεντ, που διαμορφώθηκε στα 117,35 δολάρια ανά βαρέλι (-0,03%), ενώ αντίθετα σημαντική αύξηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στα 96,68 δολάρια ανά βαρέλι (+0,86%).

Μικρή ενίσχυση καταγράφει εν τω μεταξύ το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3395 (+0,33%).