Αντέχει στις πιέσεις του τραπεζικού κλάδου το Χρηματιστήριο

Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιδεικνύοντας καλές αντοχές στις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, όπως είχε συμβεί και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.032,43 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,48%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 67 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει ποσοστό 0,48% και την αξία των συναλλαγών να κινείται και πάλι πέριξ των 60εκ€ και συγκεκριμένα στα 65εκ€. Το ίδιο σκηνικό και πάλι στον τραπεζικό κλάδο που δέχτηκε ισχυρές πιέσεις και έκλεισε χαμηλότερα σε ποσοστό 3,16% αλλά και μια ακόμη ανοδική συνεδρίαση για τους... ”συνήθεις ύποπτους” τίτλους των ΟΠΑΠ και ΕΕΕΚ που κατέγραψαν κέρδη της τάξεως του 3,65% και αντίστοιχα 2,27%. Αντίθετα σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ. Στα διεθνή, απώλειες καταγράφουν απο το πρωί οι κυριότερες ευρωπαικές αγορές λόγων των αρνητικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων νωρίτερα σε Γερμανία και Ευρωζώνη".

Αρνητικό είναι πράγματι το κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,43%, τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,38% και τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,91%.

Αρνητικό και το άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες 0,11%, τον S&P 500 0,17% και τον NASDAQ 0,25%.

Έντονα πτωτικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3332 (-0,89%).