“Αναιμική” συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τζίρο και τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνονται σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.013,35 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,90%, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 29 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Ακόμη μία, η δεύτερη συνεχόμενη, ιδιαιτέρως υποτονική συνεδρίαση με την αξία των συναλλαγών να μη ξεπερνάει τα 32εκ€(!) θυμίζοντας συνεδρίαση σε περίοδο ..εορτών. Η απότομη πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας προβληματίζει έντονα τους επενδυτές και τους ειδικούς της αγοράς καθώς το χρηματιστηριακό αυτό περιβάλλον καθιστά την πραγματοποίηση της οποιαδήποτε  εκτίμησης για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς ουσιαστικά αδύνατη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,90% με την πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων να καταγράφουν απώλειες κυρίως λογω της ανυπαρξίας αγοραστικού ενδιαφέροντος. Υποτονικότητα πάντως παρατηρείται και στις διεθνείς αγορές που κινούνται σε πολύ περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων από το πρωί”.

Πράγματι, μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,20%, τον CAC 40 στο Παρίσι να σημειώνει άνοδο 0,08% και τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 0,22%.

Αρνητικό άνοιγμα έκανε εν τω μεταξύ η Γουολ Στριτ, εν αναμονή και των αποφάσεων του σημερινού Eurogroup, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,35%, τον NASDAQ κατά 0,27% και τον S&P 500 κατά 0,10%.

Οριακή ενίσχυση σημειώνει έναντι του δολαρίου το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3375 (+0,07%).