Σε αρνητικό έδαφος η Γουολ Στριτ

Η Γουολ Στριτ άντεξε χωρίς σοβαρές απώλειες για αρκετές ώρες τις πιέσεις λόγω της αναπάντεχης συρρίκνωσης του αμερικανικού ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, όμως η ανακοίνωση της Fed, που επιβεβαίωσε το πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών ομολόγων αξίας 85 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση, “γονάτισε” τους δείκτες, οδηγώντας σε αρνητικά πρόσημα.

Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 98 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,44%) και το μπρεντ στα 115 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,56%).

Σημαντική άνοδος και για την τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.676,60 δολάρια ανά ουγγιά (+0,85%).

Έντονα ανοδικά κινήθηκε και σήμερα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,3568, με άνοδο 0,56%.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Στο κόκκινο μετά από αρκετό καιρό βρέθηκαν οι δείκτες στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2012. Συγκεκριμένα, το αμερικάνικο ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 1%. Η υποχώρηση αυτή οφείλεται βασικά στον περιορισμό των δαπανών για την άμυνα, πολιτική που είναι σαφής προτεραιότητα της κυβέρνησης Ομπάμα. Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της FED για το προσεχές διάστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικάνικη κεντρική τράπεζα, ενώ παράλληλα παρέμεινε και η δέσμευση για μηδενικά επιτόκια μέχρι το 2015.Τέλος, στα εταιρικά νέα της ημέρας ξεχώρισε η παρουσίαση του νέου Blackberry από την RIM, με την αγορά πάντως να μην πείθεται ιδιαίτερα όπως έδειξε και η “βουτιά” που σημείωσε η μετοχή (-12%)."