Κάτω από τις χίλιες μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο

Κάτω από τις χίλιες μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης, μετά από μία μάλλον “αναιμική” συνεδρίαση, με χαμηλό τζίρο και συχνές εναλλαγές γύρω από το ψυχολογικό όριο των χιλίων μονάδων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 996,82 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,84%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται μόλις πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών να περιορίζεται στα 31 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Χωρίς ...”καύσιμα” και με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στα “κόκκινα” με το Γενικό Δείκτη να χάνει ποσοστό 0,84% και τη συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων να δέχεται πιέσεις. Με απώλειες 0,68% έκλεισε ο Large Cap ενώ σημαντικότατες απώλειες της τάξεως του 2,63% κατέγραψε και ο FTSE Mid Cap. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 48,5εκ€. Πτωτική η τάση και στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών νέων στις Η.Π.Α”.

Πράγματι, η συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2012, για πρώτη φορά από το 2009, επηρέασε αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,26%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,51% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,52%.

“Μουδιασμένο” ξεκίνημα στη Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones και τον S&P να υποχωρούν ελαφρώς και τον NASDAQ να σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει και σήμερα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο του 1,35 και φτάνοντας αυτή την ώρα στο 1,3574 (άνοδος 0,61%).