Ανάμικτες τάσεις στη Γουολ Στριτ

Η απρόσμενη πτώση στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών ήταν το σημαντικότερο οικονομικό νέο της ημέρας στις ΗΠΑ, που επηρέασε αρνητικά τους επενδυτές και ώθησε σε μεγάλο βαθμό σε πτώση τον S&P 500, ενώ αντίθετα ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε ο NASDAQ και πολύ κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο ο Dow Jones.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει για την αποψινή συνεδρίαση: "Σταθεροποιητικές τάσεις και μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία απορρόφησης των τωρινών επιπέδων. Μικρή υποχώρηση για τους Dow (-0,10%) και S&P (-0,20%) ενώ αντίθετα θετικός ήταν ο Nasdaq (+0,14%) στηριζόμενος στην αντίδραση της μετοχής της Apple (+2,20%). Iδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ, με την αύξηση των παραγγελιών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεχώρισε η Caterpillar, με την εταιρία να ανακοινώνει κέρδη 1,04 δολάρια ανά μετοχή."

Πτωτικά κινήθηκε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.656 δολάρια ανά ουγγιά (πτώση 0,16%).

Μικρή άνοδος για την τιμή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 96,42 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,56%) και το μπρεντ στα 113,38 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,09%).

Ελαφρώς πτωτικά κινείται, τέλος, το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3455 (πτώση 0,07%).