Χάλασε το κλίμα στη Γουολ Στριτ η Apple

Η “κατάρρευση” της μετοχής της Apple σε ποσοστό άνω του 12% ήταν η σημαντικότερη οικονομική εξέλιξη της ημέρας στη Γουολ Στριτ, καθώς συμπαρέσυρε σε πτώση και τον δείκτη NASDAQ, ενώ Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Η πτώση της μετοχής της Apple ήρθε σαν απόρροια των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Με θετικό πρόσημο συνέχισε ο Dow (+0,33%) ενώ αντίθετα σημαντική υποχώρηση σημείωσε ο Nasdaq (-0,75%) επηρεασμένος από την “βουτιά” της μετοχής της Apple (-12%) μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο τεχνολογικός κολοσσός. O ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones/tablets είναι πλέον τεράστιος και η άλλοτε αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία της Apple είναι πλέον ιδιαίτερα επισφαλής. Αντίθετα, εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της Netflix ( +42% ), με την εταιρία να ανακοινώνει αύξηση των συνδρομητών της το τελευταίο τρίμηνο."

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 96,09 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,90%) και το μπρεντ να διαμορφώνεται στα 113,24 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,39%).

Πτώση σημείωσε αντίθετα η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε στα 1.668,30 δολάρια ανά ουγγιά (πτώση 1,09%).

Ενισχύεται εν τω μεταξύ το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3375 (άνοδος 0,43%).