Κατέκτησε τις χίλιες μονάδες το Χρηματιστήριο

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των χιλίων μονάδων έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2011, με τις τραπεζικές μετοχές να διαδραματίζουν και σήμερα σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του γενικού δείκτη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.019,41 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,02%, με τον τζίρο να αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Ακόμη μια έντονα ανοδική κίνηση σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και ημερήσια κέρδη της τάξεως του 2,02% με την αξία των συναλλαγών, παράλληλα, να διαμορφώνεται ελαφρώς χαμηλότερα από τα 80εκ€. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει σημαντικότατα κέρδη σε ποσοστό της τάξεως του 6,39% με τις Alpha Bank και Tράπεζα Πειραιώς να κερδίζουν 8,53% και 8,19% αντίστοιχα. Σημαντικά κέρδη και για τη συντριπτική πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ μετά από ένα σημαντικότατο σερί ανόδου και με μικρές απώλειες ο τίτλος της Μotor Οil (-1.96%). Εξαιρετικά περιορισμένες οι μεταβολές στα διεθνή χρηματιστήρια που αυτή την ώρα, στην πλειοψηφία τους, κινούνται ελαφρώς ανοδικά”.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αύξηση ή όχι του αμερικανικού ορίου χρέους είναι το οικονομικό γεγονός της ημέρας, και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές τηρούν στάση αναμονής, ενώ πολύ πιο αισιόδοξο είναι το κλίμα στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,21%, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,15%. Αντίθετα, πτωτικά κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι, που υποχωρεί κατά 0,46%.

Στη Γουολ Στριτ, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,51%, ο NASDAQ σημειώνει άνοδο 0,46%, ενώ οριακά πτωτικά κινείται ο S&P 500, στο 0,01%.

Μικρή ενίσχυση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3336 (άνοδος 0,11%).