Γύρισε σε θετικό έδαφος η Γουολ Στριτ

Σε θετικό πρόσημο “γύρισαν” οι δείκτες της Γουολ Στριτ, παρά το μάλλον μουδιασμένο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία που επικρατεί για συμφωνία, έστω και προσωρινή, μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου χρέους, που θα απομακρύνει το ενδεχόμενο μίας στάσης πληρωμών, επηρέασαν θετικά τους επενδυτές.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει την αποψινή συνεδρίαση: "Με το δεξί ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street με τους 3 βασικούς αμερικάνικους δείκτες να κλείνουν με θετικό πρόσημο (Dow 0,41%, S&P 0,27%, Nasdaq 0,17%). Η αγορά συνεχίζει την ανοδική της πορεία και δεν επηρεάζεται ούτε από αρνητικά μάκρο όπως το σημετινό για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ που ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων ιδιαίτερα θετικά ήταν τα νέα για τις  Google και ΙΒΜ με τους 2 τεχνολογικούς κολοσσούς να αυξάνουν την κερδοφορία τους το τέταρτο τρίμηνο του 2012".

Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να κλείνει στα 96,24 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,71%) και το μπρεντ στα 112,44 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,65%).

Μικρή άνοδος και για την τιμή του χρυσού, στα 1.691,10 δολάρια ανά ουγγιά (άνοδος 0,25%).

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει εν τω μεταξύ η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,3314 (οριακή άνοδος 0,01%).