Πρώτες απώλειες για το 2013 στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε για πρώτη φορά μέσα στο 2013 το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο ειδικά να καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 979,72 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,52%, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 65 εκατ. ευρώ και τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει πτώση 3,26%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Διεκόπη τελικά σήμερα το ανοδικό σερί για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ήπιες απώλειες και να κλείνει τελικά χαμηλότερα σε ποσοστό 0.52%. Ο ρυθμός της αξίας των συναλλαγών παρουσίασε ελαφρά μείωση κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης και διαμορφώθηκε στα ..γνώριμα επίπεδα των 65εκ€. Για μια ακόμη ημέρα ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε πτωτικά (-3.26%) με την τράπεζα Αττικής να καταγράφει σημαντικότατες απώλειες της τάξεως του -26.9% καθώς ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά. Υποτονικό το αγοραστικό ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό με τη ΔΕΗ να διατηρεί σημαντικό μέρος των κερδών της και να κλείνει με κέρδη της τάξεως του 2.81%”.

Ανάμικτο είναι την ίδια στιγμή το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με τον δείκτη FTSE στο Λονδίνο να καταγράφει, όπως και χθες, μικρή άνοδο κατά 0,14%, ενώ αντίθετα τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 0,11% και τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,31%.

Σε ελαφρώς αρνητικό έδαφος άνοιξε η Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες 0,18%, τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,21% και τον NASDAQ να σημειώνει πτώση 0,14%.

Ενίσχυση καταγράφει και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, συνεχίζοντας το χθεσινό του “ράλι” μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3338, σε υψηλά οκτώ μηνών.