Στις 880 μονάδες το Χρηματιστήριο

Από έντονες και συχνές διακυμάνσεις χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον γενικό δείκτη τελικά να κλείνει ελαφρώς ανοδικά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 880,70 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,26%, με τον τζίρο να κυμαίνεται στα 52,4 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 42 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Mία μόλις ημέρα διατηρήθηκε ο ενθουσιασμός στον τραπεζικό τομέα με τους πωλητές να ..επιστρέφουν και τον κλαδικό δείκτη να κλείνει με απώλειες της τάξεως του 0,26%. Φαίνεται πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω των αυξησεων μετοχικού κεφαλαίου προβληματίζει εκ νεου τους επενδυτές που θα κληθούν να στηρίξουν μέρος των αυξήσεων αυτών προκειμένου να καταφέρουν οι τράπεζες να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. Για μια ακόμη φορά θετικό το κλείσιμο για τον τίτλο του ΟΤΕ (3,5+%) στα 5.39€. Κέρδη και σήμερα και για τον τίτλο της ΕΕΕΚ σε ποσοστό 2,67%, γεγονός που συνετέλεσε στο θετικό κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη (0,26+%). Όσον αφορά τέλος στην συναλλακτική δραστηριότητα, η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52εκ€”.

Συνεχείς διακυμάνσεις παρουσιάζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που διατηρούνται πάντως κοντά στο όριο, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,05%, τον DAX στη Φρανκφούρτη να σημειώνει οριακή πτώση 0,03% και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται κατά 0,14%.

Ανάμικτο είναι το κλίμα και στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να παρουσιάζει άνοδο 0,12% και τον NASDAQ να υποχωρεί οριακά κατά 0,02%.

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,3236.