Σε αρνητικό έδαφος το χρηματιστήριο

Μικρή πτώση σημείωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τζίρο να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 857,05 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,32%, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 38 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών να κυμαίνεται στα 45 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Ακόμη μια υποτονική συνεδρίαση και μικρές απώλειες για το Γενικό Δείκτη σε ποσοστό 0,32% με τη συναλλακτική δραστηριότητα να διαμορφώνεται σε ..εορταστικά επίπεδα και την καθαρή αξία των συναλλαγών να μη ξεπερνά τα 38εκ€. Για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος δεν κατάφερε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα καθώς δεν υπήρξε ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε αμετάβλητος κυρίως χάρην στο μικρό rebound του τίτλου της Εθνικής Τραπέζης που έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,48%. Ακόμη μια θετική συνεδρίαση για τον τίτλο του ΟΤΕ (+1,89%) που για 10 συνεχόμενες συνεδριάσεις δεν έχει κλείσει σε αρνητικό έδαφος. Επανήλθε σε θετικό έδαφος εκ νέου και ο τίτλος της ΔΕΗ με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 3,55%, ενώ και η μετοχή του Μυτιληναίου παρουσίασε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον και κέρδη της τάξεως του 2,96%. Εξαιρετικό το κλείσιμο και για τον τίτλο της ΙΝΤΡΑΛΟΤ με κέρδη της τάξεως του 4,05%. Στα διεθνή, οι κυριότερες ευρωπαικές αγορές παρουσιάζουν μικρές μεταβολές και κινούνται σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης”.

Μικρές παρεκκλίσεις από το χθεσινό τους κλείσιμο παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι επενδυτές περιμένουν και σήμερα να δουν αν θα υπάρξει κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του “δημοσιονομικού βαράθρου” στις ΗΠΑ. Πτώση 0,13% σημειώνουν ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ οριακά κέρδη 0,01% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ξεπέρασε το 1,31 η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, καθώς το ευρώ ενισχύεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,3106.