Συγκράτησε τις απώλειες προς το τέλος το Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινήθηκε καθ'όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες και την πτώση να φτάνει μέχρι και το 2,78%, αν και προς το τέλος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης κατάφερε να συγκρατήσει τις απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 859,76 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,54%, με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 2,87%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Διεκόπη το σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,54% και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλοτέρα των 60εκ€ και συγκεκριμένα στα 59εκ€. Για μια ακόμη ημέρα ο τραπεζικός κλάδος ήταν ο «αδύναμος κρίκος» της συνεδρίασης με απώλειες της τάξεως του 2,87% ενώ κατοχύρωση κερδών παρατηρήθηκε και σε αρκετές μετοχές εταιρειών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που το τελευταίο διάστημα είχαν καταγράψει σημαντικότατα κέρδη. Ένα ακόμη θετικό κλείσιμο για τον τίτλο του ΟΤΕ (+1,06%) ενώ εντυπωσίασε και πάλι ο τίτλος της ΜIG που ..κόντρα στο γενικότερο κλίμα σημείωσε άνοδο της τάξεως του 7,24%”.

Πτωτικά κινούνται και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά τις αποφάσεις και τις εκτιμήσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία. Κατά 0,17% υποχωρεί ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, στο -0,27% κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ οριακή πτώση 0,03% σημειώνει ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ανάμικτο είναι το κλίμα κατά το άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να καταγράφει οριακά κέρδη 0,08%.

Μικρή ενίσχυση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3088.