Άλμα του γενικού δείκτη πάνω από τις 870 μονάδες

Σε υψηλά έξι εβδομάδων κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη κυρίως στα αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, τα οποία αναφέρουν ότι επετεύχθη ο στόχος των 30 δισ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 872,03 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,28%, με τον τζίρο να κυμαίνεται στα 62,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 47,2 εκατ. τεμάχια.

Το σχόλιο της "Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακής": "Συνεχίστηκε και κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας η ανοδική κίνηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ημερήσια κέρδη της τάξεως του 2,28%. Πρόκειται για την 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση με τα σωρευτικά κέρδη να ξεπερνούν το 7%. Η συναλλακτική δραστηριότητα παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένη κυρίως λόγω του σχετικά αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος στον τραπεζικό κλάδο που δεν έχει... ακολουθήσει στη γενικότερη άνοδο στην οποία πρωταγωνιστούν κυρίως μετοχές εταιρειών της πραγματικής οικονομίας. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,5εκ€. Για μια ακόμη ημέρα οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ έκλεισαν σε θετικό έδαφος με κέρδη της τάξεως του 7,54%, 1,65% και 2,72% αντίστοιχα ενώ συνεχίστηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον και για επιλεγμένους τίτλους του Ομίλου Στασινόπουλου".

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να καταγράφει κέρδη 0,14%, τον DAX στη Φρανκφούρτη να σημειώνει άνοδο 0,68% και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται κατά 0,83%.

Ιδιαίτερα θετικό είναι και το άνοιγμα στη Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη 0,72%.

Μία ανάσα από το 1,30 βρίσκεται την ίδια στιγμή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,2999, με άνοδο 0,45%.