Ξεπέρασε τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να υποδέχονται με αισιοδοξία τις πληροφορίες για την πορεία του προγράμματος επαναγοράς χρέους. Αντίθετο είναι ωστόσο το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν οριακά κέρδη, δεχόμενα πιέσεις λόγω της πρόθεσης του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, να παραιτηθεί.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 852,63 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,42%.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση για το Γενικό Δείκτη (+1,42%) σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, με ένα μεγάλο αριθμό τίτλων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν ισχυρά κέρδη και τον τραπεζικό κλάδο για μια ακόμη ημέρα να είναι απών από το “πάρτυ”. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με ισχνά κέρδη της τάξεως του 0,02%, κινούμενος σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης, ενώ άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι μεταξύ των οποίων και αυτοί των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και MIG συνέχισαν το ανοδικό τους σερί, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2,56%, 4,66%, 4,2% και 13,21% αντίστοιχα. Τέλος, μεγάλος αριθμός μετοχών κατέγραψε διψήφια ποσοστά ανόδου. Η καθαρή αξία των συναλλαγών πάντως διαμορφώθηκε και πάλι χαμηλότερα των 50εκ€ και συγκεκριμένα στα 48εκ€”.

Σχεδόν πανομοιότυπη είναι εν τω μεταξύ η κατάσταση και στα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν οριακά κέρδη. Στο +0,05% κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, άνοδο 0,04% σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ κατά 0,08% ενισχύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Σε ελαφρώς θετικό κλίμα κινείται η συνεδρίαση στη Γουολ Στριτ κατά το άνοιγμα, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,19%.

Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, στο 1,2925.