Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Η υποβάθμιση της Ελλάδος από τον οίκο Standard & Poor΄s σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας δεν φαίνεται να επηρεάζει το Χ.Α, καθώς χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως αναμενόμενη κίνηση, καθώς κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση του, η οποία θα αλλάζει εκ νέου μόλις ολοκληρωθεί η επαναγορά.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και των τραπεζιτών σχετικά με τη συμμετοχή των τραπεζών στην επαναγορά ομολόγων, ενώ η πλειοψηφία των χρηματιστηριακών αναλυτών αναμένουν νευρικότητα και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και για τη σημερινή συνεδρίαση.

Το ΧΑ καταγράφει κέρδη 1,29% στις 829 μονάδες.

Σύμφωνα με τη Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται ξεκάθαρα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με την εορταστική αξία των συναλλαγών να προβληματίζει τους επενδυτές που φαίνεται πάντως να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της έκβασης του σχεδίου επαναγοράς χρέους αλλά και εν αναμονή των επικείμενων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο".