Οι τραπεζικές μετοχές ώθησαν το Χρηματιστήριο σε πτώση

Δεν είχε συνέχεια το δυναμικό άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αποτέλεσμα οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές λόγω της ανησυχίας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων να ωθήσουν σε αρνητικό πρόσημο τον γενικό δείκτη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 810,17 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,13%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 5,11% και διαμορφώθηκε στις 237,28 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κινούνται αντίθετα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κατά 0,65% ενισχύεται ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, άνοδο 0,22% σημειώνει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ οριακά κέρδη 0,03% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ανάμικτο είναι το κλίμα και σήμερα στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τις ανησυχίες για τον κίνδυνο του “δημοσιονομικού βαράθρου” να κυριαρχούν. Ελαφρώς ανοδικά κινούνται ο Dow Jones και ο S&P 500, ενώ πτώση 0,48% σημειώνει ο NASDAQ.

Συνεχίζει εν τω μεταξύ να ενισχύεται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3086.