Goldman Sachs: Οι πρόωρες εκλογές φέρνουν ανησυχία για την Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις αβεβαιότητες που δημιουργούν ενδεχόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα κάνει σε νέα έκθεσή της η Goldman Sachs.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως παρά τις θετικές εξελίξεις στο μακροοικονομικό μέτωπο τα ελληνικά ομολόγα και μετοχές παραμένουν υπό πίεση. Όπως τονίζει, η αδυναμία αυτή συνδέεται κυρίως με την αβεβαιότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών κατά τους προσεχείς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αναφέρει πως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών καθώς οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν επαρκούν και θα χρειαστεί η υποστήριξη των ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και των μικρότερων κόμματων της αντιπολίτευσης για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως αυτό που ανησυχεί τις αγορές είναι το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να υπάρξει «ασυνέχεια» της ακολουθουμένης πολιτικής, διακοπή της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας και μια σύγκρουση με τους εταίρους στην ζώνη του ευρώ.

«Η πολιτική αστάθεια δεν θα ακυρώσει την βελτίωση που έχει ήδη λάβει χώρα στα ελληνικά μακροοικονομικά μεγέθη», σημειώνει η Goldman Sachs, σημειώνει ωστόσο πως πιθανή αστάθεια θα μειώσει την άφθονη ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στο ακραίο σενάριο που η νέα κυβέρνηση συγκρουστεί με την υπόλοιπη Ευρώπη αναφέρει πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυγή καταθέσεων.