Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο

Το “ράλι” του τραπεζικού κλάδου, εξαιτίας των εξελίξεων σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης και την επιμήκυνση που οι επενδυτές αντιμετωπίζουν θετικά, ώθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε σημαντική άνοδο σήμερα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 794,72 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,45%, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει αλματώδη άνοδο 7,40%. Ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 51 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των στοιχείων για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη, αλλά και λόγω κάποιων αρνητικών αποτελεσμάτων τριμήνου ορισμένων εταιρειών.

Πτώση της τάξεως του 0,62% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες για τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη (0,38%) και τον δείκτη CAC 40 (0,25%).

Ανάμικτο είναι εν τω μεταξύ το κλίμα στη Γουολ Στριτ, καθώς ο δείκτης S&P 500 νωρίτερα έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ, όμως στις 17:30 (ώρα Ελλάδος) κερδίζει μόνο 0,15%, ενώ πτωτικά κινείται ο Dow Jones, παρουσιάζοντας απώλειες 0,26%.