Κέρδη για το Χ.Α. τις πρώτες ημέρες του 2019

Κέρδη για το Χ.Α. τις πρώτες ημέρες του 2019

Οι πρώτες συνεδριάσεις του 2019 έκλεισαν με άνοδο 0,39% για το ελληνικό χρηματιστήριο

Με μικρή άνοδο 0,39% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά τις πρώτες ημέρες του 2019, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Το Χρηματιστήριο αρχικά επηρεάστηκε από το αρνητικό διεθνές κλίμα, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί διεθνώς. Οι ανησυχίες για τον τερματισμό επίσης της δεκαετούς bull market των αμερικανικών αγορών, έχει εντείνει τις στρατηγικές του risk off, από τις αγορές που ήδη εμπεριέχουν κινδύνους, όπως είναι η ελληνική. Την Παρασκευή το κλίμα φάνηκε να αλλάζει με τις αγορές να κάνουν ράλι, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις για καθυστέρηση της αύξησης των επιτοκίων από τη FED.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 615,69 μονάδες, έναντι 613,30 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,39%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε με άνοδο 1,04%%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 1,45%, Η μέση αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα 25,23 εκατ. ευρώ.