Goldman Sachs: Μειωμένα τα κέρδη της ΔΕΗ λόγω Αλουμίνιον

Άμεσες επιπτώσεις στη χρηματιστηριακή εικόνα της ΔΕΗ και στην αξιολόγηση αναλυτών και οίκων έχει ήδη η απόφαση της ΡΑΕ υπέρ της Αλουμίνιον της Ελλάδος, και η οποία υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πωλεί με ζημία, κάτω του κόστους.

Με σημερινή έκθεσή της η Goldman Sachs αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το 2013, επικαλούμενη το αποτέλεσμα της διαιτησίας, περιορίζοντας τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ κατά 29-90 εκατ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένου του claw back από τα κέρδη της περιόδου Ιουλίου 2010-Δεκεμβρίου 2012, η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη το 2013 είναι συνολικά μειωμένη κατά 117 εκατ. ευρώ, στα -70 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι προβλέψεις για το 2014 παραμένουν αμετάβλητες, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ δεν είναι και γνωστό το ύψος της τιμής που θα πληρώσει η Αλουμίνιον από το 2014 και μετά. Ωστόσο, οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι αν η τιμή αυτή παραμείνει στα 40,7 ευρώ ανά MWh, τότε τα κέρδη της ΔΕΗ θα μειωθούν κατά 30 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο για τη μετοχή, η Goldman Sachs τη διατηρεί αμετάβλητη στα 10,2 ευρώ.