Κατάρρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Έκλεισε με πτώση 6,25%

Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 888,93 μονάδες, καταγράφοντας βαριές απώλειες που έφτασαν το 6,25%, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες είχαν ξεπεράσει ακόμα και το 10%.

Το ταμπλό αποτυπώνει τις ανησυχίες για την επόμενη μέρα στη χώρα μας αλλά και το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πτώση σημείωσαν όλοι οι επιμέρους δείκτες, με τον τραπεζικό κλάδο να "πρωταγωνιστεί" με απώλειες άνω του 8,50%, ενώ μεγάλες απώλειες παρουσίασαν επίσης οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, των Πρώτων Υλών και των Κατασκευών.

Την ίδια στιγμή, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο κλείσιμο της αγοράς στο 7,44%, από 7,02% την Τρίτη, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,76% να διαμορφωθεί στο 6,68% από 6,17% που έκλεισε χθες.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με τον δείκτη FTSE MIB στην Ιταλία να υποχωρεί κατά 2,88%, ενώ απώλειες άνω του 1,5% καταγράφονται σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη και Λισαβόνα.