Σημαντική απήχηση της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων υπέρ εξαγωγών

Υψηλή – και πέρα από κάθε προσδοκία – είναι η συμμετοχή εκθετών, αλλά και η προσέλευση επισκεπτών στις πρώτες κιόλας ώρες του Συνεδρίου Εξαγωγών και της Έκθεσης Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξωστρέφειας, που πραγματοποιείται από σήμερα και για όλο το Σαββατοκύριακο, στο Metropolitan Expo.

Το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και των παραγόντων της αγοράς, απέδειξε ότι οι προοπτικές είναι ευοίωνες για των εξαγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Στα εγκαίνια έδωσαν το “παρών” ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εκπροσώπους των εγχώριων φορέων και των επιμελητηρίων για τη συμμετοχή τους στην “εξαιρετική”, όπως τη χαρακτήρισε, αυτή πρωτοβουλία.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών υπουργείων όπως ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Εθνικού Brand, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός.

Με κεντρικό θέμα “Γνωρίστε τις αγορές του κόσμου”, μίλησαν για την εμπειρία τους με την κατά τόπους αγορά, οι Πρόεδροι του του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, του Ελληνοκινεζικού, Κωνσταντίνος Γιαννίδης, του Ελληνογαλλικού, Χριστόφορος Χατζόπουλος, του Ελληνοϊταλικού, Γιάννης Τσαμίχας, του Ελληνοκαναδικού, Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, και του Ελληνορωσικού, Χρήστος Δήμας.

Όλοι οι ομιλητές επισκέφθηκαν στη συνέχεια την έκθεση και συνάντησαν εκπροσώπους υποστηρικτικών εταιριών εξωστρέφειας.