Θέσεις για 100 ερευνητές στον ‘ΕΛΓΟ Δήμητρα’

Θέσεις τακτικών ερευνητών, οι οποίες στοχεύουν στην απορρόφηση 100 ατόμων αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως άλλωστε έχει κάνει γνωστό και ο αρμόδιος υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Τα άτομα αυτά θα στελεχώσουν τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό 'Δήμητρα'. Οι περίπου 56 από αυτούς θα προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου εντός του 2013 και οι υπόλοιποι στις αρχές του 2014, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, ενώ ήδη υπεγράφη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο υπουργός ευελπιστεί ότι θα ψηφισθεί από τη Βουλή έως το τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι ο οργανισμός βρίσκεται στον αέρα καθώς τον Μάρτιο του 2012 το σχέδιο νόμου για την συγχώνευση των οργανισμών του Υπουργείου για τη δημιουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα απεσύρθη από την Ολομέλεια της Βουλής από τον τότε υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Από τότε λειτουργεί με υπουργική απόφαση.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν και 150 θέσεις μεταδιδακτορικών ερευνητών οι οποίοι θα απασχοληθούν για δύο έτη.