125 άτομα βρίσκουν δουλειά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην πρόσληψη 125 ατόμων προχωράει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το προσωπικό αυτό θα απορροφηθεί σε υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και σε 48 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με σκοπό την κάλυψη του προγράμματος εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου με τη διενέργεια εμβολιασμών, τη λήψη δειγμάτων αίματος και παθολογικού υλικού και την σήμανση των εξετασθέντων ζώων. Ο εμβολιασμός και η αιμοληψία διενεργείται από τους Κτηνιάτρους με τη βοήθεια των Τεχνολόγων Ζωικής Παραγωγής και οι Εργάτες πραγματοποιούν την σήμανση στα αυτιά των ζώων με ειδική συσκευή.

Η συγκεκριμένη διαδικασία χρηματοδοτείται μέσω του Κτηνιατρικού Ταμείου από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για την μη πιστή εφαρμογή του κατά το παρελθόν και μέχρι σήμερα η χώρα μας εγκαλείται από αυτές, με την απειλή επιβολής προστίμου και την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας.

Το προσωπικό θα προσληφθεί, συνάπτοντας σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που απαιτείται για την κάλυψη των ανωτέρω αναγκών, ως ακολούθως:

55 ΠΕ Κτηνίατροι
35 ΤΕ Τεχνολόγοι Ζωικής Παραγωγής
35 ΥΕ Εργάτες