37 εποχικές θέσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας

Την πρόσληψη 37 εποχικών υπαλλήλων προωθούν με δύο προκηρύξεις οι Πλοηγικοί Σταθμοί Λαυρίου και Πειραιά. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το πλοηγικό σταθμό Πειραιά λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ για το Λαύριο στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών. Οι υποψήφιοι για όλες τις ειδικότητες δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Στον Πλοηγικό Σταθμό Λαυρίου θα επιλεγούν ένας αρχιπλοηγός – πλοηγός και ένας κυβερνήτης πλοηγίδων. Η κατανομή των θέσεων για τον πλοηγικό Σταθμό Πειραιά είναι η εξής: δέκα αρχιπλοηγοί – πλοηγοί, δύο κυβερνήτες πλοηγίδων, πέντε μηχανοδηγοί πλοηγίδων και δεκαοκτώ πρυμνοδέτες.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις αρχιπλοηγών πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα πλοιάρχου Α’ τάξης που δίνει τη δυνατότητα διακυβέρνησης πλοίου ανεξάρτητα από τους κόρους ολικής χωρητικότητας. Για τους μηχανοδηγούς πλοηγίδων απαιτείται δίπλωμα μηχανικού Γ’ τάξεως (προϊστάμενος μηχανοστασίου άνω των 550 kw). Τα μοναδικό προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι πρυμνοδέτες είναι η Άδεια Ναύτου Ε.Ν.

Από τους υποψηφίους με τα παραπάνω προσόντα, θα προηγούνται οι άνεργοι. Η ανεργία αποδεικνύεται με πρόσφατη βεβαίωση του ΓΕΝΕ, η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Αποκλείεται η απόδειξη με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ή επίδειξης κάρτας ανεργίας. Τηλέφωνο: 210 4512836 (Πειραιάς), 22923 20414 (Λαύριο).