Φύλακες και αστυνομικοί ανοίγουν τις απολύσεις στους δήμους

Οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στο στόχαστρο της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα όσα ανέφερρε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Κώστας Ασκούνης δεν φαίνεται να υλοποιηθεί διαδικασία για την αξιολόγησή τους.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τίθενται οριζόντια σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να υπάρξει, ενώ θα υπάρξουν και άλλοι υπάλληλοι των δήμων, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την ίδια οδό, όπως είπε ο κύριος Ασκούνης. Μέχρι στιγμής δώδεκα δήμοι έχουν υπαχθεί σε αυτό το καθεστώς, ενώ το ραντεβού με τους αρμόδιους υπουργούς ανανεώθηκε για αύριο. Ήδη υπάρχουν αρκετές ενστάσεις και αντιρρήσεις σε ό, τι αφορά τον τρόπο και τους όρους των αλλαγών που θα γίνουν στους δήμους, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι θα καλύψουν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Ποιοι και πότε μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Εν τω μεταξύ η συμφωνία για το Δημόσιο στην έκτη κατά σειρά σύσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ για να διαμαρτυρηθούν, ενώ προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πήγαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν βρήκαν κανέναν και έτσι επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

Συγκέντρωση και στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους Δήμους, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου. “Παρουσιάσαμε την κατάσταση στον υπουργό, ο οποίος, όμως, πέραν από την κατανόηση που έδειξε για το θέμα εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξουν θυσίες από την πλευρά του ελληνικού λαού και με απολύσεις” σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.