Πάνω από 125.000 οι αιτήσεις για Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας

Τις 126.520 έφτασαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας” για 35.000 άνεργους νέους έως 29 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε τις 76.276, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης έφτασε τις 50.244.

Οι περισσότερες αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ακολουθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

“Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης βάση των προσωπικών τους επιλογών”, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας: “Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές 'προσέλκυσης' των ανέργων με πελατειακό τρόπο. Μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διέτρεξε όλη τη δράση, από την ανακοίνωση της πρόσκλησης, έως τις αιτήσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα καινοτόμο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής ωφελουμένων”.

Τα αποτελέσματα της δράσης έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αν έχουν επιλεγεί στην εξής σελίδα: http://www.voucher.gov.gr/program-group/action/pid/6/paction/results