Πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ένταξη στην αγορά εργασίας

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Επαγγελματικής Κατάρτισης “Δήμητρα” συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προώθησης στην Αγορά Εργασίας” η εναρκτήρια συνάντηση του οποίου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα στην Αυστρία.

Το “Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προώθησης στην Αγορά Εργασίας” αποτελεί ένα διετές πρόγραμμα μεταφοράς τεχνογνωσίας κι αφορά στην επαγγελματική υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η δημιουργία ενός “Ευρωπαϊκού Οδηγού Προώθησης στην Αγορά Εργασίας”, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που πρέπει να διαθέτουν και να ακολουθούν οι σύμβουλοι απασχόλησης.

Παράλληλα, μέσω του “Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προώθησης στην Αγορά Εργασίας” θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτές και τα οποία θα συμβάλουν καταλυτικά στην αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου τους στο πλαίσιο της καθοδήγησης, υποστήριξης και προώθησης των ενδιαφερομένων στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συμμετέχουν, πέραν του Κ.Ε.Ε. “Δήμητρα”, οργανισμοί από την Αυστρία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Πολωνία και την Πορτογαλία. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρία «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Αναστασοπούλου Βασιλική, Παλαιολόγου 19 Λάρισα, τηλ. 2410 554026, www.dimitra.gr