Ξεπερνάει το 70% η αδήλωτη εργασία στα φορτηγά

Παρότι το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί, η αδήλωτη εργασία συνεχίζεται αμείωτη στον κλάδο των οδηγών φορτηγών, με βάση καταγγελίες μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της ΠΟΣΕΜ, ανέφεραν ότι η αδήλωτη εργασία στον κλάδο ανέρχεται σε 70%, παρά το γεγονός ότι “τα φορτηγά στην Ελλάδα φτάνουν σε αριθμό το 1.200.000 και άλλες 40.000 είναι τα Δ.Χ.”.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλοί οδηγοί εξαναγκάζονται να εργάζονται ανασφάλιστοι, με μειωμένες αποδοχές και με εξαντλητικό ωράριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την οδική ασφάλεια, αλλά και σημαντική απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Επεσήμαναν ότι αν και έχουν προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για περιπτώσεις “φοροδιαφυγής” και “παράνομης μεταφοράς” τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στο ΙΚΑ και έχουν ενημερώσει τις αρχές, οι έλεγχοι είναι πλημμελείς, με αποτέλεσμα να “συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες” σε βάρος των εργαζομένων στις εταιρίες του κλάδου.