Τι λάθη να μην κάνετε συμπληρώνοντας το βιογραφικό σας

Οι υπεύθυνοι των γραφείων προσωπικού των μεγάλων εταιρειών λαμβάνουν δεκάδες, συχνά εκατοντάδες, βιογραφικά για μία και μόνο θέση. Συχνά λαμβάνουν βιογραφικά, ακόμη και αν δεν έχει ανοίξει θέση.

Και φυσικά δεν έχουν το χρόνο για να τα δουν όλα με προσοχή, οπότε στην πραγματικότητα ξοδεύουν μερικά μόνο δευτερόλεπτα για να κάνουν το πρώτο ξεσκαρτάρισμα και να απαντήσουν στην ερώτηση αν κάποιος υποψήφιος κάνει ή δεν κάνει για τη θέση.

Ωστόσο μπορεί να είστε ιδανικός για τη θέση, όμως το βιογραφικό σας να είναι λάθος γραμμένο.

Δείτε λοιπόν τι δεν πρέπει ποτέ να γράφετε στο βιογραφικό σας:

1. Στόχο

Από τη στιγμή που κάνατε αίτηση για τη δουλειά, είναι προφανές ότι τη θέλετε. Εξαίρεση είναι η περίπτωση που σκοπεύετε να αλλάξετε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό.

2. Άσχετη εργασιακή εμπειρία

Φυσικά και μπορεί στα νιάτα σας να ήσασταν ένας πολύ καλός μπάρμαν ή ένας πολύ καλός σερβιτόρος και με αυτόν τον τρόπο να πληρώσατε τις σπουδές σας, όμως κανένας δε νοιάζεται.

3. Λεπτομέρειες για την προσωπική σας ζωή

Δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση να πείτε αν είστε παντρεμένος, ποιο είναι το θρήσκευμά σας ή τον αριθμό κοινωνική σας ασφάλισης. Κανείς δεν ενδιαφέρεται.

4. Τα χόμπι σας

Σκασίλα μας. Τα χόμπι σας δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά την οποία θέλετε να πάρετε.

5. Προσωπικές αντωνυμίες

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το «εγώ» και το «εμένα», λένε ειδικοί. Το βιογραφικό πρέπει να γράφεται σε τρίτο ενικό.

6. Μη βάζετε έναν λάθος προσωπικό λογαριασμό email

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα λογαριασμό δουλειάς, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λογαριασμός να γράφει πράγματα του τύπο, [email protected] ή [email protected] Φτιάξτε ένα καινούργιο με το όνομά σας. Είναι τσάμπα και θα σας πάρει δύο λεπτά.

7. Άχρηστες λέξεις

Όπως για παράδειγμα τη λέξη, «τηλέφωνο». Είναι χαζό.

8. Πληροφορίες για το μισθό

Κάποιοι άνθρωποι βάζουν τα ημερομίσθιά τους από την εποχή που τελείωσαν το πανεπιστήμιο. Αυτές οι πληροφορίες είναι τελείως περιττές και σε κάποιες περιπτώσεις στέλνουν και λάθος μήνυμα.

9. Τους λόγους, για τους οποίους φύγατε από μία δουλειά

Αυτό ισχύει και αν έχετε απολυθεί, αλλά και αν έχετε παραιτηθεί.

10. Φωτογραφία σας

Παρακαλούμε περιμένετε ...