Έρχονται 1.130 προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματίσει από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν αμέσως οι ανάγκες των δήμων και των περιφερειών της χώρας στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα σε επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Από το σύνολο των προσλήψεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 680 αφορούν συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 500 μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 που θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι 450 θέσεις του μόνιμου προσωπικού, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αφορούν επιτυχόντες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ από το 2008 και μόνο για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Συνολικά έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ για προηγούμενους διαγωνισμούς που αφορούν 1.182 επιτυχόντες των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης εκ των οποίων θα επιλεγούν 450.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα, η κατανομή των 450 θέσεων θα γίνει σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τους δήμους και τις περιφέρειες στη βάση των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό που έχει κάθε ΟΤΑ.

Από κοινού θα εντοπίσουν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και κατόπιν θα προκηρύσσεται εσωτερικός διαγωνισμός ανά δήμο μόνο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ προκειμένου να μοριοδοτηθούν και να επιλεγούν οι καλύτεροι για την κάλυψη των θέσεων.