Έως τις 17 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους 149 τελωνειακούς

Από σήμερα και έως τις 17 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις 149 θέσεις μόνιμων τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι 94 θέσεις θα πληρωθούν από υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 28 από υποψηφίους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και οι 27 θέσεις από υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έλληνες πολίτες και να έχουν γεννηθεί έως και το 1993. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα : (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Οι υποψήφιοι των κλάδων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά μια εκ της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, ενώ αντίστοιχα οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν καλή γνώση επίσης μιας εκ της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, αποστέλλεται στον υποψήφιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η επιβεβαίωση της υποβολής και ο αριθμός του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησης συνοδευόμενος από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση εμφανίζεται στην οθόνη των υποψηφίων σε εκτυπώσιμη μορφή.

Εν συνεχεία οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ.