Συνέδριο για την πληροφορική στην εργασία

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως Εθνικός εταίρος για την Ελλάδα, συμμετέχει στην πρωτοβουλία e-Skills Week από το 2009 και στηρίζει θερμά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Κομβικό σημείο, στο πλαίσιο της δράσης, αποτελεί η διοργάνωση του e-Skills for Jobs 2014 Opening Event, στις 6 Μαΐου 2014 στην Αθήνα, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στη συμμετοχή υψηλού κύρους προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη (Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και Πολιτικοί, Επιχειρηματίες και Στελέχη όλων των κλάδων της οικονομίας, Διπλωμάτες, Στελέχη Επιμελητηρίων, Ακαδημαϊκοί, Δημοσιογράφοι, κ.ά.), οι οποίοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους σε παράλληλες θεματικές συνεδρίες άμεσα συνδεδεμένες με τους στόχους της Digital Agenda 2020.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί την εκστρατεία e-Skills for Jobs 2014, που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την ανάγκη να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους σε σχέση με την εργασία. Η εκστρατεία είναι μια απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες καταρτισμένους σε ψηφιακές δεξιότητες που - επί του παρόντος - δεν καλύπτεται, παρά το υψηλό επίπεδο της ανεργίας στην Ευρώπη.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Grand Coalition for Digital Jobs”, μια πανευρωπαϊκή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του ελλείμματος στον αριθμό των ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές ψηφιακές δεξιότητες και στην αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την απασχόληση, καθώς και άλλες ευκαιρίες, που είναι διαθέσιμες για τα άτομα με ψηφιακές δεξιότητες - εκείνους όσους ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι δράσεις της πρωτοβουλίας περιλαμβάνουν ενέργειες δημοσιότητας και ενημέρωσης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, με ξπροπαρασκευαστικές συναντήσεις εργασίας, κεντρικές εκδηλώσεις, ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης του κοινού, υλοποίηση δράσεων με τα αρμόδια υπουργεία, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς για την ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. Παράλληλα, δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), σχολεία και μαθητές θα συνεργαστούν από κοινού για την οργάνωση μια σειράς δράσεων, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, επισκέψεις σχολείων και διαγωνισμούς, προκειμένου να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σημερινή κοινωνία και το ευρύ φάσμα ευκαιριών απασχόλησης στην αγορά των ΤΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε:
Στην Ελλάδα:
Μύριαμ Βασιλειάδου, Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης & Προώθησης Δράσεων ΣΕΠΕ, [email protected], 2109249540, 2109249541.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
Jonathan Murray, Project Director, DIGITALEUROPE, [email protected], +3226095328
Alexa Joyce, Project Director, European Schoolnet, [email protected], +3227907554.