Αναζητούν βοσκούς μέσω διαδικτύου

Το διαδίκτυο έχουν επιστρατεύσει πολλοί επαγγελματίες κτηνοτρόφοι προκειμένου να βρουν υπαλλήλους για τους κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Μετά λοιπόν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης που αναζητά έναν κτηνοτρόφο ως εξωτερικό συνεργάτη πολλοί ιδιώτες ζητούν βοσκούς για τα κοπάδια τους. Προσωπικά αναζητήσαμε και παραθέτουμε μερικές αγγελίες  που προέρχονται από site αναζήτησης εργασίας. Ο μισθός όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες ανέρχεται στα 350-400 ευρώ ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρέχεται και διαμονή.

Ως απαραίτητα προσόντα είναι η εμπειρία ενώ σε μια από τις αγγελίες ο εργοδότης θέτει ως μοναδικό προσόν τη γνώση του αρμέγματος.

1. Ζητείται κτηνοτρόφος (πρόβατα) για πλήρη απασχόληση σε μονάδα στο Σοχό Θεσσαλονίκης με χιώτικα πρόβατα. Εμπειρία σε κτηνοτροφική μονάδα και ικανός να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη μονάδα. Προϋπηρεσία στο απαιτούμενο είδος. Μισθός ανάλογος των προσόντων.

2. Ζητείται βοηθός κτηνοτρόφου για πλήρη απασχόληση σε κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό Μικρόκαμπος έξω από τη Θεσσαλονίκη. Δεν απαιτούνται προσόντα και ο μισθός ανέρχεται στα 350 ευρώ.

3. Ζητείται βοσκός στην περιοχή Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης με έργο του να βόσκει και να αρμέγει 70 πρόβατα που γεννάνε τον Ιανουάριο. Παρέχεται σπίτι και μισθός 300 ευρώ το μήνα. Κύριο προσόν να ξέρει να αρμέγει.

4. Ζητείται κτηνοτρόφος που να ξέρει από πρόβατα (κατά προτίμηση οικογένεια) για συνεργασία σε μονάδα στην περιοχή του Σοχού. Μονάδα με αρνιά.

5. Ζητείται τσομπάνης σε βουνό και κτήμα για πλήρη απασχόληση. Ο τσομπάνης θα βοσκήσει 50 αγελάδες ελευθέρας βοσκής στα Πιέρια όρη. Ο μισθός είναι 400 ευρώ και παρέχεται διαμονή και διατροφή. Ο τσομπάνης πρέπει να είναι υπεύθυνος, εργατικός, οργανωτικός, συνεργάσιμος και να μιλάει ελληνικά.

Καλόγηρος Βασίλειος