Έρχεται ο αυστριακός ‘χούλιγκαν’

Πριν την επίσημη εμφάνισή του διέρρευσαν οι πρώτες πραγματικές φωτογραφίες του 2014 KTM Super Duke 1290 R στο διαδίκτυο. Υπεύθυνοι οι 'ελαφροδάχτυλοι' συντάκτες του γαλλικού περιοδικού Moto-Station, που κατάφεραν να βάλουν στο χέρι αυτές τις εικόνες του πολυαναμενόμενου 'χούλιγκαν' των Αυστριακών.

Έτσι παίρνουμε μια πρώτη γεύση των γραμμών του «κτήνους», και των επιλογών που έκαναν οι σχεδιαστές του Kiska. Φανερή είναι η συγγένεια με το περσινό πρωτότυπο, ειδικά όσον αφορά στο σχήμα του προβολέα. 

Απουσιάζει όμως η υπέροχη εξάτμιση 'MotoGP' που έβγαινε κάτω δεξιά από το μαρσπιέ, έχοντας αντικατασταθεί από μία συμβατική με μονό σιλανσιέ. Παραμένει το όμορφο μονόμπρατσο ευτυχώς.

Με τις τελικές αισθητικές επιλογές της η ΚΤΜ συνεχίζει στα χνάρια της νέας οικογενειακής «εικόνας» που καθιέρωσε με το μονοκύλινδρο KTM 690 Duke. Μόνο που το Super Duke εκτός του διπλάσιου κυβισμού, διαθέτει και διπλάσιο αριθμό κυλίνδρων, αφού ο κινητήρας είναι ίδιος με του Superbike KTM RC8 R. 

Κάπως εξημερωμένος βέβαια θα είναι ο κινητήρας, όμως στη γλώσσα των πορτοκαλί «Race Ready» αυτό δεν σημαίνει κάτι λιγότερο από 160 ίππους...

Λογικά θα πρέπει να υπάρχει Τraction Control και ABS και αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε αν η ΚΤΜ θέλησε να προσθέσει στον εξοπλισμό το ολοκαίνουργιο σύστημα σταθεροποίησης MSC της Bosch, που ελέγχει και το ABS ταυτόχρονα.

Δείτε το «κακό» teaser βίντεο για το Duke R...

 

Σχετικά Tags
KTM