ΟctoberVesp στην Κοζάνη: Για όσους ξέρουν από βέσπα!

Η εκδήλωση ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής, με την υποδοχή των Vespisti!

Είναι λάτρεις της βέσπας, γνωστοί και ως "vespisti". Με το όχημά τους ταξιδεύουν παντού, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάνε από την Ελλάδα στο Σεν Τροπέ. Εκεί όπου έγινε δηλαδή η προηγούμενη παγκόσμια συνάντηση όλων των vespisti, στην οποία μετείχαν περίπου 50 άτομα από την Ελλάδα. Χρειάστηκαν τρεις μέρες γι' αυτό το ταξίδι αλλά οι Vespisti, καθώς φαίνεται, είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις διαδρομές όσο και αποφασισμένοι, όπως είπε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης, μέλος του Vespa club Κοζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM 104,9.

Η επόμενη παγκόσμια συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Γερμανία. Στο μεταξύ όμως διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις εντός Ελλάδας, όπως αυτή που διοργανώνει το Vespa Club Κοζάνης. Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο club το οποίο κάθε Οκτώβριο πραγματοποιεί το "ΟctoberVesp".

"Περιμένουμε περισσότερα από 150 άτομα στην Κοζάνη αυτό το τριήμερο (7-9 Οκτωβρίου). Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, η οποία ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής, με την υποδοχή των Vespisti", είπε ο κ.Μουτίδης

Την επόμενη μέρα, το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες βέσπες θα κάνουν την εμφάνισή τους στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, με προορισμό τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Ιλαρίωνα. Εκεί, οι μηχανικοί της ΔΕΗ θα τους ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις του σταθμού για να δουν από κοντά πώς παράγεται η υδροηλεκτρική ενέργεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...