Yamaha 04GEN: Next GENeration

Στο Vietnam Motorcycle Show η Yamaha παρουσίασε το 04GEN, τέταρτο κατά σειρά πρωτότυπο πάνω στη φιλοσοφία σχεδίασης "Refined Dynamism"

Το 04GEN σχεδιάστηκε με βάση το concept RUN-WAY, δηλαδή της "πασαρέλας", η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εικόνα μιας γυναίκας που αποπνέει έναν αέρα διακριτικής κομψότητας και χάρης, σε σώμα και πνεύμα.

Σε σύγκριση με τις συνηθισμένες κατασκευαστικές δομές των scooter, οι οποίες "κρύβουν" το πλαίσιο, το 04GEN το καλύπτει με κάποια μόνο ημι-διαφανή εξωτερικά εξαρτήματα. Η ορατότητα της εντυπωσιακής εσωτερικής δομής αναδεικνύει το σώμα της μοτοσυκλέτας δημιουργώντας μια νέα σχεδίαση, η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την εξωτερική ομορφιά με την εσωτερική.

Όλα τα παραπάνω λόγια είναι γραμμένα σε δελτίο τύπου της Yamaha, που συνεχίζοντας λέει χαρακτηριστικά πως έχει θέσει τη σχεδίαση στο επίκεντρο της δημιουργίας προϊόντων από τα χρόνια της ίδρυσής της, πως καθιέρωσε τον όρο Refined Dynamism σαν φιλοσοφία σχεδίασης το 2013 και πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη προϊόντων που ενσωματώνουν και αναδεικνύουν το στυλ της Yamaha.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η φίρμα του Iwata έχει πειραματιστεί τρις μέχρι σήμερα. Με το 01GEN το 2014, μια crossover μοτοσυκλέτα με δύο τροχούς μπροστά, με το 02GEN, επίσης το 2014, μια πρωτότυπη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα και το 03GEN, το 2015, που ενσωματώθηκε με το Tricity για ασφαλέστερες μετακινήσεις στο κλεινόν άστυ.

Πηγή: caranddriver.gr