Η Honda CR250M Elsinore του Steve McQueen

To CR250 Elsinore ήταν το πρώτο δίχρονο μοντέλο της Honda που σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί, ειδικά για αγώνες motocross. Ως τότε η πρακτική ήταν να τρέχουν μοτοσικλέτες προερχόμενες από μοντέλα παραγωγής, κατάλληλα μετασκευασμένα. Ώσπου ήρθε το πρώτο CR.

Στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΑΜΑ στα 250 κ.εκ. και φυσικά ο θρύλος είχε ήδη αρχίσει να χτίζεται. Η κληρονομιά του έφτασε μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν η Honda (και οι υπόλοιπες ιαπωνικές εταιρείες πλην της Yamaha που εξακολουθεί να διαθέτει ένα δίχρονο ΥΖ250 στη γκάμα της) κατήργησε τελείως τη δίχρονη σειρά των CR, αντικαθιστώντας τη με τα τετράχρονα CRF.

Ο Steve McQueen ήταν ήδη ένας από τις πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood, αλλά και γνωστός φανατικός φίλων των μοτοσικλετών και δη των αγώνων, με συμμετοχές σε Six Days, σε εθνικούς αγώνες και φημισμένες σχέσεις με συγκεκριμένες μοτοσικλέτες, όπως την προσωπική του Husqvarna ή την Triumph με την οποία είχε αποπειραθεί τη φημισμένη του κινηματογραφκιή Μεγάλη Απόδραση.
Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο που η Honda προσέγγισε τον ηθοποιό για να τη βοηθήσει στην προώθηση της νέας της ΜΧ.

Απολαύστε το προωθητικό βίντεο του 1973, τόσο απολαυστικό όσο και μοναδικό.

Πηγή: mototriti.gr