Ρετρό Peugeot Django

Tο ρετρό scooter της γαλλικής εταιρίας μάς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πέρσι στη διεθνή έκθεση της EICMA. Φέτος το βλέπουμε και στην Ελλάδα με τη σχεδίασή του να παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή.

Το Django έχει βασιστεί αισθητικά στο S57, που αποτελούσε τη ναυαρχίδα της Peugeot στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το νέο scooter της γαλλικής εταιρείας αξιοποιεί το νοσταλγικό σχεδιασμό εκείνης της εποχής, καθώς το κοστούμι του είναι γεμάτο με στοιχεία από το παρελθόν.

Στο Django οι μεγάλες επιφάνειες των πλαστικών, οι εισαγωγές αέρα στο κέντρο του κοστουμιού, το στρογγυλό φανάρι και άλλες λεπτομέρειες θυμίζουν ένα scooter άλλης δεκαετίας. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με νέες τεχνολογίες.

Ο προβολέας μπροστά και τα φανάρια πίσω αξιοποιούν την τεχνολογία LED. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια LCD οθόνη και στο ντουλαπάκι της ποδιάς υπάρχει παροχή ρεύματος 12V. Παράλληλα τα φρένα του είναι συνδυασμένα ενώ κάτω από τη μεγάλη σέλα θα βρείτε αρκετό χώρο τουλάχιστον για ένα jet κράνος.

Το νέο Django κινείται από δυνατούς κινητήρες 125 και 150 κ. εκ. που αποδίδουν ισχύ 10,2 και 11,4 ίππων αντίστοιχα. Επιπλέον, προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται στα 2,5 λίτρα/100 χλμ.

Το Django θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις: τη Heritage, την Evasion και την Allure. Η Heritage χαρακτηρίζεται από λιτά, παστέλ χρώματα, λευκές ζάντες και λαμπερές χρωμιωμένες επιφάνειες στους καθρέφτες, τις ζάντες και τα χρωμιωμένα φιλέτα.

Η Evasion διακρίνεται για τη διχρωμία της, την κομψή ζελατίνα, τη χρωμιωμένη σχάρα, τα ελαστικά με τους λευκούς ώμους και το φωτισμένο με LED περίγραμμα του λιονταριού της Peugeot μπροστά. Η Allure φέρει μεταλλικούς και σατέν χρωματισμούς, ασορτί κεντρική βαλίτσα 34 λίτρων και σέλα σε ιδιαίτερους χρωματισμούς.

Πηγή: mototriti.gr