Tίτλοι τέλους για το CBR 250

Ήταν μια μη αναμενόμενη κίνηση. Η Honda ανακοίνωσε ξαφνικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του CBR250R, με νέα εμφάνιση και μεγαλύτερο κινητήρα.

Πρόκειται για το νέο όπλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή στην κατηγορία του ¼ λίτρου, η μάχη για την κυριαρχία της οποίας μαίνεται λυσσαλέα, κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.

Η νέα μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε στην 12η διεθνή εμπορική έκθεση στην Τσονκίν της Κίνας, αλλά είναι ένα «παγκόσμιο μοντέλο». Θα διατεθεί δηλαδή σε όλες τις αγορές του κόσμου, κατασκευαζόμενη όπως και η προκάτοχός της στην Ταϋλάνδη.

Λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές, εκτός του μεγαλύτερου κινητήρα, μέσω αύξησης της διαμέτρου του εμβόλου πιθανότατα. Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις μοιάζουν ίδια με του απερχόμενου μοντέλου. 

Σημαντική είναι η αλλαγή πλεύσης ως προς τη σχεδίαση του φέρινγκ που τώρα ακολουθεί τις σπορ γραμμές της οικογένειας Fireblade, εγκαταλείποντας εκείνες της VFR1200F. Εξάτμιση και πλαϊνά πλαστικά είναι επίσης νέα. 

Το φρένο είναι αναβαθμισμένο επίσης με μεγαλύτερο δίσκο ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες επιδόσεις και την τελική που αναμένεται να ξεπερνά τα 170 χαω, έναντι των 150 του CBR 250 R. Επίσης είναι εξοπλισμένο με συνδυασμένο ABS (C-ABS).

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το παλιό, ή θα πουλιέται παράλληλα με εκείνο.

Σχετικά Tags
Honda