H σπάνιας ομορφιάς Ducati Panigale

Παρά τις προσπάθειες της Ducati να κρατήσει την ύπαρξή της μυστική, χάρη στις ευσυνείδητες προσπάθειες 'υπερκατασκόπων' τα φλογερά (πάντα κόκκινα) σχέδια των Ιταλών βγήκαν εγκαίρως στο φως. 

Έτσι μάθαμε ότι το εργοστάσιο του Borgo Panigale θα παρουσιάσει σε ένα μήνα στο Μιλάνο την πιο κραυγαλέα και επιδεικτική μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευάσει ποτέ, με την ονομασία Ducati 1199 Panigale R Superleggera.

Πρόκειται, διαβάζουμε στο A&R, για μιαν υπέρ-σούπερ-μοναδική έκδοση της ήδη δυσκολοθώρητης Ducati 1199 Panigale R με τους 201 ίππους. Η Superleggera είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει το όνομά της. Μια υπερελαφριά έκδοση της Panigale R, η οποία είναι ήδη η ελαφρύτερη superbike που έχουν κατασκευάσει ποτέ οι Ιταλοί.

Οπότε, πόσο ελαφρύτερη μπορεί να είναι η Superleggera; Χμ! Αντικαθιστώντας ό,τι μεταλλικό ή πλαστικό μπορούσαν με τιτάνιο, μαγνήσιο και ανθρακονήματα, η ζυγαριά έδειξε μείον 18 κιλά! 

Μιλάμε για μια ανορεξική σούπερ-μοντέλα δηλαδή... μόνον που δεν συνοδεύεται από τα υπόλοιπα συμπτώματα ανορεξίας. Γιατί πέρα από την ελάφρυνση, σκαλίζοντας από δω κι από κει, ή πιο σωστά μεταφέροντας αγωνιστικές επιλογές από τα SBK, οι άνθρωποι της Ducati κατάφεραν παράλληλα να ανεβάσουν την απόδοση του κινητήρα Superquadro με τα 1199 κυβικά στους 220 ίππους. 

Αναρτήσεις της κορυφαίας σειράς πολυρυθμιζόμενων Öhlins, το ίδιο και για τα φρένα της Brembo. Και επιπλέον, προσθήκη ηλεκτρονικών βοηθημάτων επόμενης γενιάς, προερχόμενο λένε, απευθείας από τα SBK, όλα αυτά θα στολίζουν το σπάνιο διαμάντι. 

Για πρώτη φορά στο πακέτο περιλαμβάνεται και ένα wheelie control system που ελέγχει τις σούζες, απαντώντας επιτέλους στο αντίστοιχα εξελιγμένο πακέτο APRC που πρώτη παρουσίασε η Aprilia στο RSV4 R.

Αυτή είναι η μία πλευρά της Superleggera. Η άλλη είναι το παιχνίδι του μάρκετινγκ που ανέλαβε να την προωθήσει στην αγορά, δημιουργώντας γύρω της μιαν αίγλη που θα πείσει τους ενδιαφερόμενους να πληρώσουν σχεδόν τα διπλά από ότι για τη νορμάλ Panigale R.

Πες λοιπόν ότι τα έχεις τα λεφτά. Μην βιαστείς να τρέξεις στην έκθεση Ducati της γειτονιάς σου για να καταθέσεις το σχετικό καπάρο. Η αγορά της δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Γιατί μία από τις 500 Superleggera θα μπορέσουν να αγοράσουν μόνον αυτοί, τους οποίους θα προσκαλέσει η Ducati. Δηλαδή μόνον προεπιλεγμένοι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία, εφόσον το θέλουν, να αγοράσουν ένα από τα λίγα αντίτυπα. 

Προηγούνται ανάμεσά τους όσοι είναι ήδη πελάτες της εταιρείας και κατά προτεραιότητα όσοι έχουν ήδη αγοράσει κάποιο ή κάποια από τα ακριβότερα μοντέλα της. Αυτοί λοιπόν, εφόσον ενδιαφέρονται, θα παραλάβουν έναν ειδικό κωδικό από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της φίρμας, μέσω του οποίου κωδικού θα μπορέσουν να παραγγείλουν την Superleggera απευθείας στη Ducati.

Η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε επαφή με επίλεκτους πελάτες, οπότε σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα βέβαια στην EICMA 2013, στο Μιλάνο.