Ηλεκτρικός υαλοκαθαριστήρας για κράνη

Βελτιώνει την ορατότητα και μέσα από το κράνος - Δείτε το βίντεο

Αν δουλεύει όπως περιγράφεται, το σύστημα Rainpal μπορεί να αναδειχτεί σε κορυφαίο σύστημα ασφάλειας όταν βρέχει.

Όπως ακριβώς φαίνεται στις φωτογραφίες, πρόκειται για έναν υαλοκαθαριστήρα που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε κράνος (ακόμα και στα jet με ζελατίνα). Με την ενεργοποίησή του κρατάει τη ζελατίνα καθαρή από νερό, βελτιώνοντας δραματικά την ορατότητα του αναβάτη.

Η τοποθέτησή του συστήματος είναι απλή αλλά και σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποκλείεται η τυχαία αποκόλλησή του, ακόμη και αν είναι λανθασμένη. Χρησιμοποιούνται πολλαπλά και αλληλοκαλυπτόμενα στοιχεία όπως αυτοκόλλητη ταινία, βεντούζες και άγγιστρα, συνδυασμένα με τρόπο που εξασφαλίζει σταθερή προσαρμογή του.

Αφού τοποθετηθεί η βάση στο πάνω μέρος της ζελατίνας, το οπτικό πεδίο του αναβάτη περιορίζεται ελάχιστα, ένα με δύο χιλιοστά ανάλογα τη ζελατίνα.

Το Rainpal έρχεται από την Αγγλία, όπου βέβαια κάτι ξέρουν από οδήγηση υπό βροχή. Φαίνεται στέρεη κατασκευή και κατά τον κατασκευαστή, έχει δοκιμαστεί ως ταχύτητες 160 χαω.

Όπως κάθε υαλοκαθαριστήρας που σέβεται τον εαυτό του ο Rainpal προσφέρει 3 ταχύτητες λειτουργίας συν διακοπτόμενη και ακόμη ψεκασμό καθαριστικού υγρού!

Λειτουργεί με μπαταρίες που επαναφορτίζονται μέσω καλωδίου USB και αφαιρείται πανεύκολα από το κράνος. Η αφαιρούμενη μπαταρία έχει αυτονομία 90 λεπτών σε συνεχή λειτουργία, ή 180 σε διακοπτόμενη. Ωστόσο μπορεί να δεχτεί και μόνιμη παροχή ρεύματος αν η μοτοσυκλέτα σας διαθέτει πρίζα κάπου εκεί στο ταμπλό.

Ο χειρισμός του Rainpal γίνεται είτε ασύρματα από έναν δακτύλιο με πιεζοηλεκτρικές επαφές στο αριστερό γκριπ, είτε από διακόπτες στον ίδιο τον υαλοκαθαριστήρα. Απόδειξη της προσεγμένης εργονομίας είναι και η ύπαρξη 7 led στο γείσο του υαλοκαθαριστήρα που υποβοηθούν τη σωστή τοποθέτησή του ακόμη και καθ' οδόν τη νύχτα.

Η εταιρεία δηλώνει πως πέρα από την απομάκρυνση του νερού, το σύστημα βοηθά στη μείωση του εσωτερικού θαμπώματος. Γιατί αυτό ως γνωστό οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής επιφάνεις της ζελατίνας. Απομακρύνοντας το νερό από την επιφάνειά της γρήγορα, η διαφορά αυτή διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα. Δεν αποκλείεται...

Το Rainpal προσθέτει 150γρ. βάρους στο κράνος. Όσοι φοβούνται ότι η λάμα του υαλοκαθαριστήρα μπορεί να γδάρει τη ζελατίνα, θα χαρούν να μάθουν πως στη συσκευασία περιλαμβάνονται και αναλώσιμες προστατευτικές μεμβράνες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στους αγώνες.

Το Rainpal πωλείται αντί 49 λιρών στη στάνταρ μορφή του ή αντί 50 βαμμένο στα χρώματα της βρετανικής ή της αμερικάνικης σημαίας. Ο τηλεχειρισμός από το τιμόνι κοστίζει 10 λίρες επιπλέον.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι πολύ διαφωτιστικό για την τοποθέτηση και τη λειτουργία του:

Θανάσης Χούντρας