Χάνει όλη την υπόλοιπη χρονιά ο Κάρελ Άμπραχαμ

Εκτός Moto GP τίθεται για τις υπόλοιπες πέντε κούρσες της χρονιάς ο αναβάτης της Cardion AB Κάρελ Άμπραχαμ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τον Αύγουστο από έναν τραυματισμό στον ώμο, καθώς θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

Ο αντικαταστάτης του Άμπραχαμ στην κούρσα της Αραγόν, που ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα, θα είναι ο Ιταλός Λούκα Σκάσα, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο World Superbike Championship με την Intermoto Kawasaki.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της Cardion AB, που “τυγχάνει” πατέρας, καθώς και συνονόματος του Κάρελ Άμπραχαμ, ο Σκάσα θα αντικαταστήσει τον γιο του προς το παρόν μόνο για τη συγκεκριμένη πίστα, που θα αποτελέσει κάτι σαν “εξετάσεις” για τον Ιταλό αναβάτη.

Ο Σκάσα ήταν μάλλον λύση ανάγκης για την Cardion AB, που θα ήθελε να αντικαταστήσει τον Άμπραχαμ με έναν άλλο Τσέχο αναβάτη, όμως η Dorna, που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του Moto GP, ξεκαθάρισε πως ο αντικαταστάτης του Άμπραχαμ θα πρέπει να έχει εμπειρία είτε στο Moto GP, είτε στο World Superbike Championship, αποκλείοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο.