F1: Παρουσιάστηκε η Lotus E21

H Lotus ανοίγει το χορό των παρουσιάσεων των μονοθεσίων του 2013, αποκαλύπτοντας την Ε21 και, μάλιστα, σε ζωντανή μετάδοση μέσω του youtube. Παρ' όλο που το νέο μονοθέσιο έχει οπτικά μεγάλη ομοιότητα με το περσινό, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στις λεπτομέρειες, που σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, James Allison, θα κάνουν τη διαφορά. Διατηρείται ακόμα και το σκαλοπάτι στο ρύγχος του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός πως οι κανονισμοί επιτρέπουν την κάλυψή του. Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον τεχνικό διευθυντή, είναι πως θα προσέθετε επιπλέον βάρος.

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στη βελτίωση της αεροδυναμικής με σκοπό την παραγωγή μεγαλύτερης αρνητικής άντωσης. Χαρακτηριστικό είναι το πίσω μέρος, το όποιο έχει επανασχεδιαστεί έτσι ώστε τα καυσαέρια να οδηγούνται στο σημείο όπου το δάπεδο συναντά τους πίσω τροχούς, δημιουργώντας επιπλέον αρνητική άντωση. Η συγκεκριμένη σχεδίαση μοιάζει αρκετά με αυτή που χρησιμοποίησε πέρσι η RedBull στα δικά της μονοθέσια.

Ο πρώτος οδηγός της ομάδας, Kimi Raikkonen, εξέφρασε την άποψη πως οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν το 2013 θα είναι πάνω κάτω οι ίδιες: "Δε θα είναι εύκολο να βελτιώσουμε ό,τι πετύχαμε πέρσι, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε".