Αποκλεισμός ενός μήνα στον Anthony West

O Anthony West απ’ ό,τι φαίνεται θα χάσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς της Moto 2 στη Valencia, λόγω της ποινής που τελικά του επιβλήθηκε, μετά το αντιντόπινγκ κοντρόλ που του έγινε στο Le Mans τον περασμένο Μάιο.

Η απαγορευμένη ουσία Methylhexaneamine είχε βρεθεί στο πρώτο δείγμα, που αναλύθηκε τότε. Η εν λόγω ουσία προορίζεται για χρήση σε ρινικά αποσυμφορητικά, αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής, σε συνδυασμό με καφεΐνη και άλλα συστατικά. Βρίσκεται σε εμπορικές συσκευασίες, όπως το Geranamine και το Floradrene, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά θερμότητας ή γενικής χρήσης διεγερτικά.

Αν και ο West έχασε την 7η θέση στην οποία είχε τερματίσει στο Γαλλικό Grand Prix, η δεύτερη θέση, που κατέκτησε στους δύο τελευταίους αγώνες δεν δείχνει να βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

 

"Σύμφωνα με το αντιντόπινγκ κοντρόλ της FIM, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Le Mans στη Γαλλία , ένα από τα δείγματα βρέθηκε να μην εναρμονίζεται με τον κανονισμό αντιντόπινγκ της FIM", δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

"Το δείγμα ανήκε στον Αυστραλό οδηγό της Moto2 Anthony West και περιείχε Methylhexaneamine, μία ουσία που περιλαμβάνεται στο άρθρο 'S.6b – Εξειδικευμένα διεγερτικά’. Ως εκ τούτου, είναι απαγορευμένη στους αγώνες και επισύρει ποινή, σύμφωνα με το άρθρο Art 2.1 του κανονισμού αντιντόπινγκ 2012 της FIM.

Μετά την ακρόαση του αναβάτη, η επιτροπή της FIM αποφάσισε να αποκλείσει τον Anthony West από τον Γαλλικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2012 της Moto2 που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου στο Le Mans.

Επιπλέον, η επιτροπή επιβάλλει στον οδηγό αποκλεισμό ενός μηνός από τη συμμετοχή σε οποιονδήποτε αγώνα ή διοργάνωση, που έχει την άδεια της FIM ή οργανώνεται από την ίδια ή κάποιον εκπρόσωπό της FIM Ομοσπονδία ή Οργανισμό εθνικού ή διεθνούς χαρακτήρα, με έναρξη ισχύος την 30η Οκτωβρίου 2012.

Ένσταση μπορεί να υποβληθεί στο ‘Διεθνές Δικαστήριο Προσφυγών’ εντός 5 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης".

Η περίπτωση του West αναβιώνει μνήμες από την περίπτωση του Noriyuki Haga, που είχε βρεθεί θετικός σε εφεδρίνη στις αρχές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike του 2000. Τιμωρήθηκε, παρό,τι δεν υπήρχε πρόθεση του οδηγού, καθώς αιτία ήταν ένα διατροφικό συμπλήρωμα, που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.