Xωριστοί δρόμοι για Dani Pedrosa και Alberto Puig

Μετά το συγκλονιστικό τέλος της συνεργασίας Rossi - Burgess, μία ακόμα αλλαγή στη σύνθεση μιας πρωταγωνιστικής ομάδας, αυτή τη φορά της Repsol Honda, έρχεται να αποκαλύψει την ένταση και την πίεση που πάντα σιγοβράζουν στο παρασκήνιο των MotoGP. 

Παντοδύναμος για σχεδόν 10 χρόνια στη Honda ο Alberto Puig, απομακρύνεται για πρώτη φορά από τον προστατευόμενό του Dani Pedrosa. Σύμφωνα με το ισπανικό Motocuatro θα έχει μειωμένη παρουσία στο box του Pedrosa, αν και προς ώρας τουλάχιστον, παραμένει μάνατζερ του οδηγού από το Sabadell της Καταλωνίας. Ο Puig βρίσκεται δίπλα στο Dani από την αρχή της καριέρας του.

Ο Puig έχασε τον πρώτο γύρο του σκληρού υπόγειου πολέμου που έχει ξεσπάσει στη Repsol Honda ανάμεσα στον ίδιο και τον Emilio Alzamora, τον team manager του Marc Marquez. Κι αυτό παρά το παραλίγο ολέθριο σφάλμα του τελευταίου στο GP της Αυστραλίας, που παραλίγο να κοστίσει στη Honda και το Marquez τον τίτλο.

Τελικά φαίνεται πως 7 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά και ο Pedrosa ή το HRC αποφάσισαν να ανακατέψουν τη σούπα, για να δουν τι θα βγει στην επιφάνεια. Ο Dani, γρήγορος και συμπαθής αλλά καθόλου εξωστρεφής, κινδυνεύει πλέον σοβαρά να κλείσει την καριέρα του με τον τίτλο «του ταχύτερου αναβάτη που δεν πήρε ποτέ τίτλο στα MotoGP». Nα κάνει έτσι παρέα με το Randy Mamola, στα βιβλία της Ιστορίας των Grand Prix.

Στη θέση του Puig αναλαμβάνει ο Raul Jara, μέλος της ακολουθίας του Pedrosa εδώ και πολλά χρόνια. Ο Puig που εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρές προσβάσεις στο HRC αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Asian Cup κατά παραγγελία της Dorna. 

Το Κύπελλο Ασίας στόχο έχει την καλλιέργεια και ανάδειξη νέων ταλέντων από την Ασία, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για τη μοτοσυκλέτα. Ο ίδιος τρέχει και την Red Bull MotoGP Academy που λειτουργεί με τον ίδιο σκοπό στην Ευρώπη.

Σχετικά Tags
Honda