Πέντε Yamaha στην εκκίνηση του Motegi

Είναι οδηγός εξέλιξης και δοκιμαστής της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha τα τελευταία 3 χρόνια και η wildcard συμμετοχή του ήταν ένα δώρο της εταιρείας. O 31χρονος Ιάπωνας θα συμμετέχει με την ομάδα Yamaha YSP Racing και θα οδηγά την πέμπτη Μ1 του αγώνα καθιστώντας τα Yamaha τον πολυπληθέστερο στόλο στον αγώνα.

Δύο φορές πρωταθλητής Ιαπωνίας στα Superbike, ο Nakasuga προηγείται και στο φετινό εθνικό πρωτάθλημα με 4 νίκες. Έχει συμμετάσχει ως οδηγός αντικατάστασης σε δύο περσινούς αγώνες MotoGP με την μοτοσυκλέτα του Jorge Lorenzo καθώς ο ίδιος ήταν τραυματίας.

Στη Sepang ήταν τελευταίος στις κατατακτήριες δοκιμές, ο αγώνας όμως ακυρώθηκε. Στη Valencia τα πήγε καλύτερα καθώς ανέβηκε από την 15η θέση της εκκίνησης στην 6η, σε έναν δύσκολο βρόχινο αγώνα. Νωρίτερα είχε τρεις ακόμη wildcard συμμετοχές στα δίχρονα 250 κ.εκ.

Στις δοκιμές του Motegi, πάντως, τα πήγε περίφημα, καθώς με τη δορυφορική ουσιαστικά –μη εργοστασιακή- Μ1 του σημείωσε τον 11ο χρόνο σε 22 συμμετοχές. Εκτός από όλα τα CRT, άφησε πίσω του και δύο Ducati, των Barbera και Abraham, δείχνοντας ότι έχει δυνατότητες για μια θέση στη 10άδα, καθώς σε κάθε περίοδο χρονομέτρησης βελτίωνε και το χρόνο του.

Με την παρουσία του Nakasuga, οι συμμετοχές του αγώνα ανεβαίνουν στις 22, τις περισσότερες που έχουν σημειωθεί φέτος.